Wat is de schildertechniek Aqua sensa en waarvoor wordt het gebruik?

Decoratietechnieken

Aqua sensa is een schildertechniek die tot dusver niet echt de aandacht heeft gekregen die het verdient. Hoewel deze verftechniek talloze voordelen biedt en gemakkelijk te onderhouden is, zijn er ook diverse toepassingen waarvoor je het kan gebruiken.

Zoals de naam al verklapt, staat 'Aqua' voor 'water' en 'sensa' voor 'het gevoel van naadloze afwerking'. Deze combinatie belooft dé ideale schildertechniek voor jouw interieur te zijn! Maar wat maakt deze verftechniek dan zo speciaal? Onderkant formulier                                                                                                                               

Ontdek alles over deze bijzondere schildertechniek in onze nieuwe blog.

Wat is Aqua sensa?

Deze decoratieve verftechniek staat ook wel bekend als microtopping of mortex. Aqua sensa is een bijzonder cementstuc die wordt gemaakt op basis van cement, waardoor een realistische steenimitatie op je muren ontstaat. Het product werd oorspronkelijk ontwikkeld door Boss Paints, wat garant staat voor de hoogste kwaliteit!  

Met deze verftechniek wordt elke ruimte in je huis getransformeerd tot een subtiele, minimalistische omgeving die warmte uitstraalt en een gevoel van harmonie creëert.

Waarvoor wordt Aqua sensa gebruik?

De verftechniek Aqua sensa wordt niet alleen toegepast op je binnenmuren, maar dient ook als vloer- en wandbekleding. Het wordt op diverse ondergronden gebruikt zoals:

  • Pleisterwerk
  • Cementering
  • Betegeling
  • Gipskarton
  • Beton
  • Faiences
  • Ytong

Waterafstotende eigenschap van Aqua sensa

De meeste mensen passen deze schildertechniek toe in hun badkamer, keuken of wellnessruimte vanwege de hoge luchtvochtigheid die daar aanwezig is. Aqua sensa biedt in dergelijke omstandigheden een ideale oplossing dankzij zijn waterafstotende eigenschappen. Zowel bij nieuwbouwprojecten als bij renovaties van het interieur, biedt Aqua sensa een perfecte oplossing.  

Benieuwd naar enkele realisaties waarbij wij deze verftechniek hebben toegepast? Neem dan zeker een kijkje bij onze afgewerkte projecten!

Wat zijn de voordelen van Aqua sensa?

Door de verftechniek Aqua sensa toe te passen, creëer je in je badkamer een naadloze overgang tussen de verschillende muren, inloopdouche, vloer én bad. In je keuken zorgt het dan weer voor een tijdloze uitstraling met een naadloos werkblad en een egale spatwand. 

Naast de rustieke look, biedt Aqua sensa tal van andere voordelen, waarvan we de drie belangrijkste benoemen:

  • Kras- en stootbestendig
  • Waterafstotend
  • Uitstekend onderhoudbaar dankzij de beschermende vernis

 Ben je op zoek naar een nieuwe look voor in jouw interieur? Neem dan een kijkje bij onze decoratietechnieken.

Hulp nodig van een professioneel schildersbedrijf voor het aanbrengen van Aqua sensa?

Geen zorgen! Dankzij onze jarenlange ervaring brengen wij deze duurzame verftechniek snel en efficiënt aan op jouw wanden en vloeren! Ook voor interieurarchitecten staan wij klaar om te helpen bij het kiezen van de juiste schildertechniek voor binnenmuren, alsook de perfecte kleuren.

Geef je interieur een rustieke look dankzij Aqua sensa!

Heb je interesse in het aanbrengen van deze bijzondere verftechniek in jouw woning? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder!